آموزشی‌های لوله و اتصالات

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20

لوله‌های مانیسمان جزء مهمی در صنایع مختلف هستند که به دلیل ساختار بدون درز، از دوام و استحکام بالایی برخوردار می‌باشند. وقتی صحبت رده‌های لوله مانیسمان می‌شود، انتخاب دشوار می‌شود. لوله مانیسمان رده 20 و 40 جزء پرطرفدارترین انواع بوده و علی‌رغم شباهت‌ها، تفاوت‌های زیادی را با هم دارند. در این راهنما به تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 می‌پردازیم تا متناسب با نیازهای خود اقدام نمایید.

رده لوله مانیسمان چیست؟

به صورت کلی، رده لوله مانیسمان نشانگر ضخامت آن است. این ضخامت را با SCH نشان می‌دهند که بر اساس استاندارد بین‌المللی ANSI تعیین شده است. البته استاندارهای دیگری هم برای تعیین رده لوله مانیسمان وجود دارد. ضخامت لوله نشانگر استحکام، میزان مقاومت در برابر فشار و دما، انعطاف‌‌پذیری لوله و… است. به همین دلیل تعیین رده لوله مانیسمان با توجه به کاربرد خاص اهمیت زیادی دارد. به ‌طور کلی دو رده 20 و 40 از پرفروش‌ترین رده‌های لوله مانیسمان هستند. که در ادامه به بررسی تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 می‌پردازیم.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: محاسبه ضخامت لوله های مانیسمان

معرفی لوله مانیسمان رده 20

لوله مانیسمان رده 20 بر اساس استاندارد ASTM A53 ساخته شده و یک نوع لوله فولادی بدون درز سبک است. این لوله‌ها برای استفاده در شرایط فشار و حرارت متوسط مناسب هستند. لوله مانیسمان رده 20 به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد مانند مقاومت در برابر فشار، قدرت مکانیکی و قابلیت انعطاف‌پذیری در کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته باید توجه داشته باشید که این نوع از رده لوله مانیسمان، نسبت به بقیه انواع، ضخامت کم‌تری داشته و قادر به تحمل فشارهای خیلی بالا نیست. به همین دلیل در اکثر کاربردهای ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به ‌عنوان مثال برای موتورخانه و لوله‌کشی گازی توکار، انتقال آب، کشاورزی و صنایع مختلف، لوله مانیسمان رده 20 انتخاب مناسبی هستند.

بیشتر بخوانید: لوله مانیسمان کاوه

معرفی لوله مانیسمان رده 40

معرفی لوله مانیسمان رده 40

لوله مانیسمان رده 40 از ضخامت نسبتاً مناسبی برخوردار است. این رده از لوله مانیسمان، جزء پرکاربردترین و پرفروش‌ترین انواع لوله‌های بدون درز بوده و در بسیاری از کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انتقال آب، گاز و سایر سیالات در صنایع ساختمانی، صنعتی، آتش‌نشانی پتروشیمی، کشاورزی و سایر موارد از این نوع لوله استفاده می‌شود. به دلیل ویژگی‌هایی مانند استحکام بالا، ضخامت مناسب، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و مواد خورنده و شیمیایی تبدیل به یکی از پرطرفدارترین لوله‌ها شده‌اند. توجه داشته باشید که لوله مانیسمان رده 40 نسبت به رده 20 ضخیم‌تر بوده و از مقاومت بیشتری برخوردار است. لوله مانیسمان رده 40 اهواز از پر فروش ترین محصولات بازار ایران محسوب می‌شود.

تفاوت لوله مانیسمان رده 20 و رده 40 در چیست؟

بعد از اینکه با انواع لوله مانیسمان آشنا شدیم، وقت آن رسیده که با تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 بپردازیم. هر دو نوع این لوله ساختاری بدون درز دارند، به همین دلیل نسبت به لوله‌های درزدار، از مقاومت بیشتری برخوردار بوده و ویژگی‌های مقاومتی دارند. با این حال تفاوت این دو رده در ضخامت منجر به ایجاد ویژگی‌های مختلف در ساختار آن‌ها شده است. تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در ضخامت، فشار کاری و کاربردهای آن‌هاست:

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در ضخامت دیواره

لوله مانیسمان رده 20 ضخامت دیواره کمتری نسبت به لوله مانیسمان رده 40 دارد. این باعث می‌شود که لوله‌ مانیسمان رده 20 برای شرایط کاری خنثی و فشار کاری متوسط مناسب باشد. در حالی که ضخامت لوله مانیسمان رده 40 بیشتر بوده و برای اکثر کاربردها و شرایط محیطی مختلف مناسب است.

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در فشاری کاری

یکی دیگر از تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در فشار کاری است. تفاوت ضخامت بین این دو لوله منجر به تفاوت فشار کاری می‌شود. به صورت کلی لوله مانیسمان رده 20 برای شرایط کاری آسان تا متوسط مناسب است، زیرا ضخامت کمتری دارد. در حالی که لوله مانیسمان رده 40 برای فشار و شرایط کاری متوسط تا دشوار مناسب است. بنابراین انتخاب بین لوله‌های مانیسمان رده 20 و رده 40 بستگی به نیازهای خاص و شرایط کاری مختلف دارد.

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در کاربرد

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در کاربرد

آخرین تفاوت این دو رده، مربوط به کاربردهای آن‌هاست. لوله مانیسمان رده 20 برای کاربردهای عمومی و سیستم‌های آبیاری مناسب است. به عنوان مثال نمی‌توان در صنعت پتروشیمی از این نوع لوله استفاده کرد. از طرفی دیگر نمی‌توان گاز پرفشار را به کمک این لوله انتقال دارد. برای انتقال گاز در موتورخانه و لوله‌کشی ساختمان گزینه‌ی ایده‌آلی هستند.

از طرفی دیگر لوله مانیسمان رده 40 برای اکثر کاربردها و صنایع مناسب است. برای اکثر کاربردهای صنعتی، انتقال گاز و نفت و سیستم‌های تهویه می‌توان از این نوع لوله استفاده کرد. به طور کلی لوله مانیسمان رده 20 برای کاربردهای کم فشار و حرارت مناسب بوده؛ در حالی که لوله مانیسمان رده 40 برای کاربردهای صنعتی و ساختمانی فشار و حرارت متوسط مناسب است.

بیشتر بخوانید: کاربرد لوله های بدون درز

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 در قیمت

مورد آخر از تفاوت این دو لوله مربوط به قیمت است. به دلیل ضخامت بیشتر، لوله مانیسمان رده 40 قیمت بیشتری دارد. بنابراین اگر بودجه محدودی دارید، بهتر است که لوله مانیسمان رده 20 را انتخاب کنید. برای گرفتن استعلام قیمت لوله مانیسمان رده 40 می‌توانید با تیم پشتیبانی حدید پخش تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله با تفاوت لوله مانیسمان رده 40 با رده 20 آشنا شدیم. اگر قصد انتخاب بین این دو نوع لوله را دارید، بهتر است که ابتدا نیازسنجی انجام دهید و مطابق با نوع پروژه بهترین مدل را انتخاب کنید. چنانچه قبل از خرید نیاز به مشاوره رایگان دارید، می‌توانید با تیم متخصص شرکت حدید پخش تابان تماس بگیرید.

021-66605379 | 021-66687684 | 09121967091

منابع

https://www.nan-steel.com/news/seamless-steel-pipe-sch40.html

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *